PO KOMANDI SVOJIH ZAPADNIH GOSPODARA: Valentina Matvijenko: Kijev pravi planove da osvoji Donbas silom, Zapad počeo rat informacijama

Srna

26. 01. 2022. u 09:53

VLASTI u Kijevu najverovatnije sastavljaju planove da situaciju u Donbasu reše upotrebom sile, izjavila je predsedavajuća Savetu Ruske Federacije Valentina Matvijenko.

ПО КОМАНДИ СВОЈИХ ЗАПАДНИХ ГОСПОДАРА: Валентина Матвијенко: Кијев прави планове да освоји Донбас силом, Запад почео рат информацијама

Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine

Ona je na otvaranju prolećne sednice Saveta rekla da Kijev, verovatno, pravi planove na osnovu preporuke "svojih zapadnih gospodara", kako bi kasnije još jednom optužio Rusiju bez osnova.

Prema njenim rečima, Zapad je započeo "pravi rat informacijama" protiv Rusije.

- Izmišljena laž o agresivnim planovima Rusije bukvalno se ubacuje u glave međunarodne zajednice. Svet se pomerio iz doba informacija na eru dezinformacija - istakla je Matvijenkova.

Foto: Kremlin

Matvijenkova je naglasila da je zapadna histerija optuživanja Rusije za agresiju i navodnu invaziju na Ukrajinu - po običaju, bez osnova i dokaza – "van svake pameti", javio je TASS.

- U realnosti, iza ove magle laži i obmane, Ukrajina se aktivno vojno eksploatiše, a umesto sprovođenja Minskog protokola stižu isporuke ofanzivnog oružja, uključujući smrtonosno - navela je Matvijenkova.

Ona je podsetila da Moskva još nije dobila adekvatan pisani odgovor na opravdane zahteve za bezbednosne garancije, zabranu ekspanzije NATO-a na istok i isključivanje mogućnosti članstva Ukrajine i Gruzije u Alijansi.

- Proces pregovora nastavlja se sporo i sa poteškoćama - dodala je Matvijenkova. 

BONUS VIDEO: 

DOSIJE: Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

BUGARSKI MINISTAR O SAJBER NAPADU NA POŠTU: Glasine o umešanosti Rusije u hakerskom napadu teško potvrditi