NAPAD NA UKRAJINU ĆE IMATI ŽESTOK ODGOVOR: U slučaju ruskog upada, NATO sprema brze sankcije

Tanjug

25. 01. 2022. u 07:32

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden, evropski lideri i NATO jednoglasno su juče na onlajn sastanku upozorili Moskvu da će eventualni napad Rusije na Ukrajinu izazvati žestok odgovor, saopštio je sinoć generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

НАПАД НА УКРАЈИНУ ЋЕ ИМАТИ ЖЕСТОК ОДГОВОР: У случају руског упада, НАТО спрема брзе санкције

Foto: Tanjug/AP

- Saglasili smo se da će bilo kakva nova agresija Rusije protiv Ukrajine imati ozbiljne posledice - naveo je Stoltenberg na Tviteru posle onlajn sastanka sa Bajdenom i liderima Francuske, Nemačke, Italije, Poljske, Velike Britanije i EU, prenosi Rojters.

Iz kabineta predsednika Francuske Emanuela Makrona saopšteno je da je za deeskalaciju tenzija sa Rusijom oko Ukrajine potrebno "jako i kredibilno" upozorenje, ali i unapređenje dijaloga sa Moskvom.

Makron će, kako je najavljeno, "narednih dana", razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim.

Poljski predsednik Andžej Duda istakao je da je NATO ujedinjen u solidarnosti sa Ukrajinom.

Lideri su se dogovorili da u slučaju ruskog upada u Ukrajinu saveznici moraju da pruže brz odgovor, uključujući paket sankcija, saopšteno je iz kabineta britanskog premijera Borisa Džonsona.

 

BONUS VIDEO: RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)