VOJNE VEŽBE MOSKVE I MINSKA: Prve jedinice Oružanih snaga Rusije stigle u Belorusiju

Novosti online

19. 01. 2022. u 22:01

PRVE jedinice Oružanih snaga Rusije koje će učestvovati u zajedničkim vojnim vežbama „Saveznička odlučnost 2022“ stigle su u Belorusiju sa tehnikom i naoružanjem, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ВОЈНЕ ВЕЖБЕ МОСКВЕ И МИНСКА: Прве јединице Оружаних снага Русије стигле у Белорусију

Foto: Telekanal «Zvezda» printskrin

-Prve jedinice Oružanih snaga Rusije, uključene u proveru snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije, stižu u Belorusiju, navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, jedinice Istočnog vojnog okruga sa standardnom tehnikom i naoružanjem izvele su kombinovani marš do poligona gde će se izvršavati zadaci borbene obuke na teritoriji Belorusije.

-Tokom vežbi realizovaće se zadaci jačanja zaštite državne granice sprečavanjem prodora naoružanih militanata, blokiranjem kanala za isporuku oružje i municije, kao i potragom, blokiranjem, uništavanjem ilegalnih oružanih formacija i diverzantsko-izviđačkih protivničkih grupa, navodi se u saopštenju.

Praktična dejstva trupa održaće se na pet poligona i četiri aerodroma. Provera će se odvijati u dve faze.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, planirane velike zajedničke vojne vežbe sa Belorusijom ne protivreče Bečkom dokumentu iz 2011. godine o merama jačanja poverenja i bezbednosti.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA - Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna