RUSKI VOJNICI U PRIPRAVNOSTI: Sirijskoj luci Latakija prete teroristički napadi

Novosti onlajn

18. 01. 2022. u 21:20

KOMANDA ruske vojne baze Hmejmim u Siriji organizovala je dvadesetčetvoročasovno patroliranje lukom Latakija zbog mogućih terorističkih napada, saopštio je zamenik načelnika ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Oleg Žuravljov.

РУСКИ ВОЈНИЦИ У ПРИПРАВНОСТИ: Сиријској луци Латакија прете терористички напади

Foto: Printscreen

- Na molbu sirijskih vlasti komanda ruske vazduhoplovne baze Hmejmim organizovala je dvadesetčetvoročasovno patroliranje vojne policije lukom i teritorijom grada Latakija uz korišćenje oklopnih vozila ‘Patrulj’ i ’Tigar’. Bespilotne letelice Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije prate kretanje jedinica - rekao je on.

Žuravljov je pojasnio da u skladu sa informacijama sirijskih organa bezbednosti, diverziono-terorističkih grupe radikalnih bandi iz zone deeskalacije Idlib planiraju terorističke napade u lukama Tartus i Latakija.

Prema njegovim rečima, militanti terorističke grupe Nusra front (organizacija zabranjena u Rusiji) tokom proteklog dana su izveli jedno granatiranje u zoni deeskalacije Idlib u Siriji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku