NATO BI DA POTČINI RUSIJU: Gruško – Alijansa stvara neprihvatljive rizike po Moskvu

Tanjug

12. 01. 2022. u 19:36

ZAMENIK ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško izjavio je danas da su razgovori sa članicama NATO u Briselu bili otvoreni i direktni i upozorio da bi dalje pogoršavanje situacije moglo da dovede do nepredvidivih posledica po evropsku bezbednost.

НАТО БИ ДА ПОТЧИНИ РУСИЈУ: Грушко – Алијанса ствара неприхватљиве ризике по Москву

EPA

Kako prenosi agencija Rojters, Gruško je optužio NATO da nastoji da "obuzda" Rusiju i stekne primat u svim oblastima, opisujući ponašanje Alijanse kao "stvaranje neprihvatljivih rizika za Rusiju".

Sastanak Saveta NATO-Rusija završen je u Briselu posle četiri sata, javio je prethodno TASS.

Foto: Novosti

Na prvom sastanku Saveta u poslednje dve godine na čelu ruske delegacije nalazili su se zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, koji je pet godina bio stalni predstavnik Rusije pri NATO i zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.

Alijansu su na pregovorima predstavljali stalni predstavnici 30 država članica NATO, generalni sekretar Jens Stoltenberg i zamenica državnog sekretara SAD Vendi Šerman.

Sastanak je održan dva dana nakon razgovora o bezbednosnim garancijama između Rusije i SAD u Ženevi, koje su vodili zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Za sutra je zakazan sastanak Saveta Rusija-OEBS u Beču.

BONUS VIDEO: RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA - Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista