DOŽIVOTNO ŠTITI OD KOVIDA: Japan razvija “supervakcinu”

Tanjug

01. 01. 2022. u 20:43

JAPANSKI naučnici u Tokiju na putu su da razviju antikovid vakcinu "iz snova" koja pruža doživotnu zaštitu od smrtonosnog virusa, piše dnevnik “Japan Times”.

ДОЖИВОТНО ШТИТИ ОД КОВИДА: Јапан развија “супервакцину”

Foto: Srbatom

U Japanu već neko vrieme je u toku rad naučnika koji nastoje da razviju revolucionarnu vakcinu koja će garantovati doživotnu zaštitu od korona virusa, piše tokijski dnevnik.

U razgovoru sa novinarom ovog najstarijeg tokijskog dnevnika na engleskom jeziku, profesor Mičinori Kohara je ispričao da je već na početku 2020. godine počeo da razmišlja o vakcini koja bi pomogla da se potpuno iskoreni korona virus.

Profesor Kohara kaže da je rad na ovoj vakcini počeo već u aprilu iste godine, odnosno na samom početku pandemije korona virusa.

Ukoliko rad japanskog naučnog tima bude uspešan, oni će svetu moći da ponude vakcinu koja u roku od sedam dana posle inokulacije u organizmu stvara veoma moćna antitela koja pružaju dugoročnu zaštitu.

Japanska farmaceutska kompanija Nobelpharma Co. biće zadužena za sprovođenje prve i druge faze kliničkih ispitivanja ove vakcine do početka 2023. godine.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024