BUGARI SE BUNE ZBOG NATO TRUPA: Ministar odbrane ne želi raspoređivanje snaga zapadne alijanse

Novosti online

21. 12. 2021. u 19:56

MINISTAR odbrane Bugarske Stefan Janev ne smatra potrebnim da se na teritoriji njegove zemlje rasporede dodatne snage NATO-a, kao odgovor Rusiji.

БУГАРИ СЕ БУНЕ ЗБОГ НАТО ТРУПА: Министар одбране не жели распоређивање снага западне алијансе

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema rečima ministra, o ovom predlogu se još uvek samo razgovara. On je izjavio da akcije Rusije na istočnom obodu NATO-a "treba pažljivo pratiti", ali smatra da bi raspoređivanje trupa Alijanse moglo izazvati neželjenu napetost.

- Takvi razgovori, i pristupi mogu potencijalno dovesti do neželjene eskalacije napetosti u regionu. Štaviše, u ovoj fazi nema razloga da se procesi koje gledamo smatraju direktnom pretnjom Alijansi i relevantnoj zoni bezbednosti. U tom smislu, ne smatram da je nastala situacija koja bi mogla da argumentuje potencijalno rešenje, vezano za raspoređivanje dodatnih snaga na našoj teritoriji. Takva odluka nije u skladu ni sa interesima saveznika, niti sa nacionalnim interesima republike Bugarske - izjavio je Janev.

Ranije je šef Združenih snaga NATO u Evropi američki general Tod Volters predložio da se poveća kontingent Alijanse u Bugarskoj i Rumuniji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)