PUTIN I ŠOLC O BEZBEDNOSTI U EVROPI: Razmatrali ruske predloge za NATO

Tanjug

21. 12. 2021. u 18:21

RUSKI predsednik Vladimir Putin i nemački kancelar Olaf Šolc u telefonskom razgovoru razmotrili su danas između ostalog ruske predloge za dugoročne bezbednosne garancije NATO-a, saopštio je Kremlj.

ПУТИН И ШОЛЦ О БЕЗБЕДНОСТИ У ЕВРОПИ: Разматрали руске предлоге за НАТО

Foto Tanjug/AP

Putin je obavio danas prvi telefonski razgovor s nemačkim kancelarom od kad je stupio na dužnost i čestitao mu je početak na mestu saveznog kancelara, saopštila je pres-služba Kremlja.

-Putin je obavestio nemačkog kancelara o ruskim predlozima za dugoročne, pravno utemeljene bezbednosne garancije, isključujući svako dalje napredovanje NATO-a na istok, kao i raspoređivanje sistema udarnog naoružanja u zemljama koje se graniče sa Rusijom, navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Napominje se da su u tom kontekstu „dati detaljni komentari na sadržaj predloga sporazuma između Rusije i SAD o bezbednosnim garancijama i sporazuma o bezbednosnim merama za Rusiju i zemlje članice NATO-a, koji su preneti zapadnim partnerima, uključujući Nemačku“.

Putin je u razgovoru na temu Ukrajine istakao da Kijev i dalje izbegava implementaciju Minska-2, saopštila je pres-služba Kremlja.

-Na zahtev kancelara Nemačke detaljno su razmotrena pitanja rešavanja unutrašnjeg ukrajinskog sukoba i mogućeg održavanja novog samita u normandijskom formatu, navodi se u saopštenju.

Ruski predsednik i nemački kancelar izrazili su zainteresovanost za razvoj rusko-nemačkih odnosa u više oblasti, a posebno je istaknuto da je u svojstvu gradonačelnika Hamburga Šolc dugi niz godina bio zadužen za pobratimske veze sa Sankt Peterburgom, saopštila je pres-služba Kremlja.

Kremlj je naveo i da su se Putin i Šolc dogovorili da nastave razmenu mišljenja o svim ovim pitanjima, kao i drugim temama međunarodne i bilateralne agende, navodi TASS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)