PUTIN O NATO AGRESIJI NA JUGOSLAVIJU: "Uništili su tu državu, rade šta god hoće" (VIDEO)

Novosti online

21. 12. 2021. u 18:47

PREDSEDNIK Ruske Federacije Vladimir Putin govorio je danas o geopolitičkom odnosu snaga u svetu i nekažnjivosti SAD za sve zločine koje su počinili širom sveta.

ПУТИН О НАТО АГРЕСИЈИ НА ЈУГОСЛАВИЈУ: Уништили су ту државу, раде шта год хоће (ВИДЕО)

Foto: I. Marinković/Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Naši američki partneri, da ih tako nazovemo, prethodnih godina su, kako bi navodno osigurali svoje interese i svoju bezbednost, hiljadama granica daleko od svoje teritorije, radili su surove stvari bez ikakve reakcije Saveta bezbednosti UN. Jugoslavija je bombardovana - pod kojim izgovorom? Gde je Jugoslavija, a gde su SAD? Uništili su tu državu - rekao je danas Putin na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane Ruske Federacije, piše RIA Novosti.

On je podsetio na sukobe i probleme sa kojima se suočavala tadašnja Jugoslavija, ali je zapitao ko je dao pravo Amerikancima da bombarduju jednu evropsku prestonicu.

- Niko! Oni su sami to odlučili, a sateliti su potrčali za njima i klimali glavom. To je sve međunarodno pravo - rekao je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da su Amerikanci ušli i u Irak, razorili tu zemlju i stvorili od nje leglo međunarodnog terorizma.

- Onda se pokazalo da su ih "obaveštajni podaci izneverili". A kako su ušli u Siriju, šta, uz dozvolu Saveta bezbednosti? Ne. Rade šta god hoće - rekao je Putin.

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili