ŠOJGU PREDAJE RAPORT PUTINU: Predsednik Rusije o budućnosti ruske armije i mornarice

Novosti online

21. 12. 2021. u 06:30

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin održaće danas prošireni sastanak kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije, na kome će, između ostalog, biti utvrđeni dalji prioriteti razvoja vojske i mornarice.

ШОЈГУ ПРЕДАЈЕ РАПОРТ ПУТИНУ: Председник Русије о будућности руске армије и морнарице

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako je saopštila pres-služba Kremlja, "biće analizirani i sumirani rezultati aktivnosti Oružanih snaga Rusije u 2021. godini, postavljeni zadaci za narednu godinu i prioriteti za dalji razvoj ruske vojske i mornarice."

Na prošireni sastanak kolegijuma pozvan je komandni kadar oružanih snaga, predstavnici državnih organa i javnih organizacija. Istovremeno, prvi put u režimu video-konferencije će učestvovati i zvaničnici komande vojnih okruga, flota i flotila, formacija i vojnih jedinica, kao i kadeti i studenti visokih vojnih obrazovnih ustanova Ministarstva odbrane Rusije.

Očekuje se da će ministar odbrane general Sergej Šojgu izvestiti Putina o rezultatima razvoja Oružanih snaga Rusije 2021. godine. On će govoriti o količini opreme koja je ušla u službu u protekloj godini, izgradnji vojne infrastrukture, rezultatima međunarodnih aktivnosti resora, socijalnoj zaštiti vojnika i napretku državnog programa prenaoružavanja, rezultatima inspekcija i vežbi oružanih snaga.

Putin će sutra održati sastanak i sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!