KIPAR UVEO NOVE MERE: Stroge kontrole za Britance koji dolaze zbog omikrona

Tanjug

18. 12. 2021. u 18:34

KIPAR je danas uveo stroge kontrole zbog kovid-19 za sve putnike iz Velike Britanije starije od 12 godina, koje uključuju i obavezu da borave u karantinu dok ne dobiju rezultate laboratorijskog testa obavljenog na aerodromu.

КИПАР УВЕО НОВЕ МЕРЕ: Строге контроле за Британце који долазе због омикрона

Foto: Tanjug/AP

Kiparsko ministarstvo zdravlja navelo je „drastičan porast“ slučajeva omikron soja u Britaniji, kao razlog za pojačane mere, a one se primenjuju na putnike bez obzira da li su vakcinisani ili su već bolovali od kovid-19, prenosi AP.


Prema novim pravilima, putnici kod kojih se utvrdi da su pozitivni na testu na kiparskom aerodromu moraju tu da ostanu u izolaciji dok ih zvaničnici Ministarstva zdravlja ne kontaktiraju sa daljim uputstvima.

Na aerodromu putnici sa negativnim PCR testom dobijaju i pet kompleta za brze testove koje moraju da koriste tokom svog boravka na ostrvu, a u slučaju pozitivnog samotestiranja, od njih se zahteva da kontaktiraju lekara na Kipru i da se podvrgnu još jednom PCR testu.

Na Kipru živi značajan broj britanskih državljana, a više od polovine svih turista koji dolaze na ostrvo je obično iz Velike Britanije, navodi AP.

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)