PUTIN PISAO MERKELOVOJ: Jedan detalj iz pisma pokazuje njihovu prisnost

Novosti online

09. 12. 2021. u 13:02

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa Angelom Merkel koja je juče zvanično napustila poziciju nemačke kancelarke, saopštila je pres-služba Kremlja.

ПУТИН ПИСАО МЕРКЕЛОВОЈ: Један детаљ из писма показује њихову присност

Foto: AP Photo/Gero Breloer

- Putin je toplo zahvalio Merkelovoj na dugogodišnjoj efikasnoj saradnji, naglasivši njen značajan doprinos razvoju rusko-nemačkih odnosa - navodi pres-služba.

Sa svoje strane, Merkelova je izrazila zahvalnost ruskom lideru na zajedničkom radu. Kako kažu u Kremlju, poželela je Putinu uspeh u uspostavljanju dijaloga sa novim nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

U saopštenju se dodaje da je šef ruske države napomenuo tokom razgovora da će Angela Merkel uvek biti rado viđen gost u Rusiji.

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je u sredu telegram čestitke Olafu Šolcu povodom njegove inauguracije na mesto nemačkog kancelara. Šolca je na mesto novog nemačkog kancelara imenovao predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer, a prethodno je novi šef vlade izabran na sednici nemačkog Bundestaga, gde je dobio apsolutnu većinu glasova.

Putin je takođe uputio telegram i bivšoj nemačkoj kancelarki Angeli Merkel. Kako navodi pres-služba Kremlja, Putin se Merkelovoj u svom telegramu obratio na "ti" i uverio je u nastavak prijateljske komunikacije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni