ZBOG NASILJA NAD MIGRANTIMA: Hrvatskim policajcima izrečena mera uslovnog otkaza

Tanjug

08. 12. 2021. u 20:36

PRVOSTEPENI disciplinski sud MUP-a u Osijeku izrekao je u prvom stepenu kaznu uslovnog prestanka radnog odnosa trojici interventnih policajca, koji su učestvovali u nasilju nad migrantima na granici s BiH zbog čega su početkom oktobra udaljeni s dužnosti, saopsteno je danas iz MUP-a Hrvatske.

ЗБОГ НАСИЉА НАД МИГРАНТИМА: Хрватским полицајцима изречена мера условног отказа

Osuda ponašanja hrvatske policije prema migrantima, Foto AP

Uslovni prestanak radnog odnosa znači da im je dat rok u okviru kojeg ne smeju napraviti nikakvu drugu povredu radne discipline, ali odluka još nije konačna jer sve stranke u postupku imaju pravo na žalbu drugostepenom disciplinskom sudu u sedištu Ministarstva.

Trojica policajaca još se neće moći vratiti na posao jer su pocetkom oktobra, kad se u javnosti doznalo za taj slucaj, udaljeni s dužnosti do okončanja disciplinskog postupka. S dužnosti su udaljeni 8. oktobra i protiv njih pokrenut je disciplinski postupak nakon što je u medijima objavljen snimak na kojoj maskirane osobe odevene u delove policijske uniforme tuku migrante na granici s BiH.

Direktor policije Nikola Milina tada je rekao da su trojica policajaca udaljeni s dužnosti i da protiv njih sledi disciplinski postupak, a nakon što je radna grupa otkrila da su na snimku službenici interventne policije.

NJihovo ponašanje ocenio je kao težu povredu službene dužnosti koja ozbiljno šteti ugledu policije. Tada je utvrđeno da je reč o trojici policajaca koji su "postupali" u radno vreme, a tek treba utvrditi zašto nisu nosili propisane uniforme, kazao je Milina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)