RUSI I BELORUSI U ZAJEDNIČKOJ AKCIJI: Borbeni avioni patroliraju na granicama, odgovor na Poljske provokacije

Novosti online

07. 12. 2021. u 13:24

BELORUSIJA i Rusija izvršile su zajedničku patrolu duž granica savezne države, saopštila je u utorak pres-služba Ministarstva odbrane Belorusije

РУСИ И БЕЛОРУСИ У ЗАЈЕДНИЧКОЈ АКЦИЈИ: Борбени авиони патролирају на границама, одговор на Пољске провокације

Foto: Instagram/mil_ru

- Nastavljaju se zadaci zajedničkog patroliranja vazdušnim prostorom duž državne granice Republike Belorusije. Danas su beloruski i ruski avijatičari još jednom pokazali svoju visoku veštinu i sposobnost da zajednički izvršavaju postavljene zadatke - saopštilo je Ministarstvo.

Ranije je Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo da je doneta odluka o formiranju dežurnih snaga PVO i zajedničkog patroliranja duž državne granice u vazdušnom prostoru od strane Vazduhoplovnih snaga i snaga PVO oružanih snaga Belorusije i ruskog vazduhoplovstva.

- Objašnjeno je da je odluka doneta "zbog povećane frekvencije letova stranih aviona u blizini državne granice Republike Belorusije i u interesu sprečavanja narušavanja državne granice u vazdušnom prostoru".

Ministarstvo odbrane Belorusije je konstatovalo rast vojnih aktivnosti u susednim državama EU. Konkretno, Poljska je povećala broj vojnika zbog migrantske krize.

Saopšteno je da se odluka Poljske da koncentriše 23.000 vojnika, tenkova, sistema PVO i drugog teškog naoružanja u blizini granice sa Belorusijom ne može nazvati adekvatnim odgovorom na migracionu krizu. Minsk je saopštio da ovo više liči na stvaranje udarnih grupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!