NEMA MESTA EMOCIJAMA: Kremlj o razgovoru Putina i Bajdena

Novosti onlajn

07. 12. 2021. u 12:06

SMISAO razgovora predsednika Rusije i Amerike, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, postoji u svakom slučaju, bez obzira na negativne tonove sa američke strane, ocenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

НЕМА МЕСТА ЕМОЦИЈАМА: Кремљ о разговору Путина и Бајдена

Džo Bajden i Vladimir Putin / Foto AP

Putin će se, dodao je, rukovoditi nacionalnim interesima a ne emocijama.

Kako je najavljeno, dvojica predsednika razgovaraće danas a pretpostavlja se da će glavne teme biti Ukrajina, pomeranje NATO ka granicama Rusije, kao i inicijativa ruskog lidra o garancijama bezbednosti.

- Svakako ima smisla razgovarati. I na tome se bazira diplomatski pogled na svet predsednika Putina. On je spreman za razgovor, ali razgovor mora da bude na bazi uzajamnog uvažavanja i tokom razgovora partneri treba da uzimaju u obzir međusobne interese i zabrinutost. Ne sumnjam da je naš predsednik spreman da stavi do znanja američkom kolegi sve zbog čega je zabrinut, sasluša šta njega brine i da odgovarajuća objašnjenja - naveo je Peskov.

Kako je dodao, u tom razgovoru Putin se neće rukovoditi emocijama već polazeći od nacionalnih interesa.

- Mediji objavljuju veliki broj dezinformacija... Vidimo da raste napetost u retorici, ali mi pozivamo da se sačuva trezvenost. Predsednici nikada ne razgovaraju polazeći od emocija već polazeći od svojih nacionalnih interesa - rekao je Peskov na pitanje novinara o tome da li je pisanje medija o mogućim novim američkim sankcijama protiv Rusije uticalo na raspoloženje Putina pred razgovor s Bajdenom.

Portparol Kremlja je napomenuo da u Moskvi ne očekuju nikakav proboj od ovih razgovora.

- Ne treba očekivati nikakav proboj od tog razgovora. To je jednostavno radi razgovor u teškom periodu. Eskalacija napetosti u Evropi premašuje granice, ona je vanredna i to naravno zahteva da se o tome razgovara na najvišem nivou - ocenio je on.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)