PENTAGON OBUZDAVA "RUSKU AGRESIJU": Završena revizija globalnog raspoređivanja američkih trupa

Novosti online

29. 11. 2021. u 22:17

PENTAGON je nakon revizije globalnog raspoređivanja svojih trupa odlučio da pojača vojno obuzdavanje Rusije u Evropi i stvori uslove za efikasnije delovanje NATO snaga u istočnoj Evropi, rekla je Mara Karlin, zamenica pomoćnika američkog ministra odbrane za politička pitanja.

ПЕНТАГОН ОБУЗДАВА РУСКУ АГРЕСИЈУ: Завршена ревизија глобалног распоређивања америчких трупа

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Ona je na brifingu u Pentagonu predstavila glavne rezultate revizije, piše RIA Novosti.

- U Evropi, revizija globalnog raspoređivanja jača vojno obuzdavanje ruske agresije... i omogućava NATO snagama da deluju efikasnije - rekla je Karlinova.

Takođe, navela je da će SAD proširiti vojno prisustvo i infrastrukturu u Australiji i na tihookeanskim ostrvima kao deo strategije za obuzdavanje Kine.

Zapadni političari, ali i oni iz baltičkih zemalja i Poljske, sve učestalije daju izjave o "ruskoj pretnji" i mogućoj invaziji na Ukrajinu.

Rusija je više puta izjavljivala da neće nikoga napasti, i da se izjave o "ruskoj agresiji" koriste kao izgovor da se NATO trupe rasporede na ruskim granicama.

Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, "ruska pretnja je izum onih koji žele da unovče svoju ulogu avangarde u borbi protiv Rusije, i da iz toga izvuku neku korist".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna