LUKAŠENKO UPOZORIO NA NOVI PLAN: Zar će Zapad opet biti glup i dati pare za to?

Novosti online

25. 11. 2021. u 15:37

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da su opozicione snage koje se nalaze van granica zemlje pripremile novi plan za destabilizaciju države.

ЛУКАШЕНКО УПОЗОРИО НА НОВИ ПЛАН: Зар ће Запад опет бити глуп и дати паре за то?

Foto: EPA/ilustracija

Vlasti Belorusije su sa tim upoznate i obelodaniće te planove, dodao je on.

- Oni (opozicija) su već izradili plan. Ja sam ga uputio u administraciju da ga analiziraju i objave kako bi svi videli šta oni žele. To je smešno. To je plan kako da obezbede finansiranje, ništa drugo se ne može reći - navodi reči Lukašenka portal „SB. Belorusija danas“.

Plan je bukvalno smešan, ponovio je on.

- Čitam i mislim: zar će Zapad opet biti glup i dati pare za to. Sami ćete videti plan. O čemu je reč? Već su se spremili da ponište Ustav i ako njihov plan bude realizovan, da ponovo izvedu narod na ulice. Istorija ih ničemu nije naučila - naveo je beloruski predsednik.

Podsetimo, nakon predsedničkih izbora 9. avgusta 2020. godine u Belorusiji su počeli masovni protesti opozicije. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska. Osim toga, održavani su i mitinzi pristalica Lukašenka, čija je inauguracija održana 23. septembra.

Odnosi Belorusije sa zapadnim zemljama naglo su se pogoršali nakon predsedničkih izbora. Evropska unija nije priznala izbore kao slobodne i demokratske, a takođe ni Aleksandra Lukašenka za izabranog predsednika. Evropska unija, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države i Kanada uvele su sankcije nizu beloruskih zvaničnika, kao i preduzećima povezanim sa aktuelnim vlastima Belorusije. Kasnije su ove sankcije proširene.

(rs.sputniknews.com)

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...