PANIKA U "STARBAKSU" ZBOG HEPATITISA A: U NJu DŽerziju poziv na vakcinaciju zbog zaraženog radnika

D. D. S.

22. 11. 2021. u 13:49

ZDRAVSTVENI zvaničnici okruga Kamden, Nju Džerzi, pozivaju ljude da se vakcinišu protiv hepatitisa A pošto je zaposleni u Starbaksu bio pozitivan na virus. Strahuje se da su hiljade kupaca možda zaražene, jer je zaposleni u restoranu "Starbaks" u Gloster Taunšipu neko vreme radio dok je bio zarazan. Mušterije se podstiču da se vakcinišu "iz opreza", a odeljenje nudi besplatne vakcine.

ПАНИКА У СТАРБАКСУ ЗБОГ ХЕПАТИТИСА А: У Њу Џерзију позив на вакцинацију због зараженог радника

Foto: Depozitfotos

Virusna bolest je češća na mestima sa lošim sanitarnim uslovima, jer se širi hranom i vodom kontaminiranim fekalnim materijama. Radnja je pregledana pošto je njen zaposleni bio pozitivan i nisu utvrđeni nikakvi prekršaji, saopštilo je odeljenje.

Zaposleni trenutno ne radi u "Starbaksu", navodi se u saopštenju. Njegovi bliski kontakti su identifikovani. Prodavnica je ostala zatvorena sve dok svi njeni radnici ne budu vakcinisani. Tokom šest smena koje je zaraženi radnik radio u novembru, "Starbaks" je možda posetilo čak 4.000 ljudi, procenjuju okružni zvaničnici.

Ljudi zaraženi hepatitisom A mogu biti asimptomatski ili imaju blage simptome kao što su groznica, mučnina i povraćanje koji traju nekoliko nedelja. Ali u nekim ozbiljnim slučajevima može trajati mesecima i izazvati otkazivanje jetre. Imunizacija je efikasna u prevenciji infekcija, dok ne postoji poseban tretman za virus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina