ZAHAROVA ODGOVORILA KIJEVU: Usvajaju zakone koji protivreče Minskim sporazumima, a sada optužuje Moskvu

Novosti onlajn

16. 11. 2021. u 14:30

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova osvrnula se na saopštenje Kijeva o ukazu predsednika Rusije Vladimira Putina o Donbasu, istakavši da je Kijev taj koji je usvajao zakone koji su u suprotnosti sa Minskim sporazumima za rešavanje sukoba u regionu.

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА КИЈЕВУ: Усвајају законе који противрече Минским споразумима, а сада оптужује Москву

Foto: EPA

- U laži su kratke noge. Kijevski režim je taj koji je usvajao zakone koji su u suprotnosti sa Minskim sporazumima, više puta je doveo u pitanje relevantnost (Minskog) paketa mera, a takođe nije ispunio ništa od onoga što je bio dužan da ispuni kako u skladu sa samim dokumentom, tako i u skladu sa odlukama koje su donošene kasnije u okviru 'normandijskog formata - podsetila je Zaharova.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ranije ukaz o pružanju humanitarne podrške stanovništvu samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike. Prema ukazu, u Rusiji se priznaju sertifikati o poreklu robe izdati u DNR i LNR i dozvoljava se da budu u rangu sa ruskom robom u državnim nabavkama. Dokument takođe ukida izvozne i uvozne kvote za robu koja se premešta iz Rusije u DNR i LNR i iz njih.

Nakon toga je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba izjavio da ukaz ruskog predsednika protivreči Minskim sporazumima. Kako kaže, očekuje od Francuske i Nemačke osudu tog dokumenta.

BONUS VIDEO - KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!