BELORUSKI GENERAL PORUČIO ZAPADU: Izveli ste 100 letova uz granicu sa špijunskim avionima, pratite nas 24 časa

Novosti online

07. 11. 2021. u 21:04

ZAPADNA avijacija praktično 24 časa nadgleda vazdušni prostor Belorusije, saopštio je zamenik komandanta beloruskog Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Anatolij Bulavko.

БЕЛОРУСКИ ГЕНЕРАЛ ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Извели сте 100 летова уз границу са шпијунским авионима, пратите нас 24 часа

Foto printskrin YouTube tvzvezda.ru

-Situacija u blizini naše granice nije normalna. Kakvim god parolama da se prikriva, ona i dalje ostaje nenormalna, rekao je Bulavko u intervjuu televiziji STV.

Kako je dodao da je, „izviđačka avijacija u poslednja dva meseca bukvalno 200 puta izvodila letove na susednoj teritoriji (sa Belorusijom)“.

-Ti letovi omogućavaju kontrolu nad vazdušnim prostorom iznad naše države, nad radioelektronskom opremom, praktično, 24 časa. Postavlja se pitanje: da li je to odbrana? Duž granice postoji zona od 15 kilometara u koju avijacija, bez preke potrebe, ne treba da leti. Poslednjih mesec dana, više od 100 puta je ulazila avijacija u tu 15-kilometarsku zonu, pored naše granice, rekao je Bulavko.

On je skrenuo pažnju na to da se početkom 2020. i 2019. godine broj takvih letova merio na nekoliko desetina i susedi su informisali belorusku stranu o takvim letovima, što je i uobičajena praksa.

-Međutim, sadašnji broj letova u neposrednoj blizini naše granice je zaista preteran, konstatovao je Bulavko.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a