CRNO MORE NAM SLUŽI DA OBUZDAMO RUSIJU: General Ben Hodžis o američkim planovima za istočnu Evropu

Novosti online

25. 10. 2021. u 11:54

SJEDINjENIM Američkim Državama je Crno more potrebno kako bi se suprotstavljale Rusiji, izjavio je bivši glavnokomandujući američkih trupa u Evropi general Ben Hodžis.

ЦРНО МОРЕ НАМ СЛУЖИ ДА ОБУЗДАМО РУСИЈУ: Генерал Бен Хоџис о америчким плановима за источну Европу

Foto: Depositphotos/Printscreen

- Moramo da razmišljamo strateški — potrebno nam je Crno more zbog obuzdavanja Rusije i Irana, a takođe i da bismo zaštili naše saveznike i prijatelje u regionu - rekao je on u intervjuu za ukrajinsku televiziju „Hromadske“.

General je primetio da Bajden nije jasno definisao kakvu bi politiku trebalo voditi u crnomorskom regionu.

- Ta administracija još uvek nema jasnu strategiju za region Crnog mora. Znam da već rade na nečemu, ali zapravo još uvek nema ničeg - dodao je.

Istovremeno, Hodžis je predložio povećanje diplomatskog pritiska na Rusiju, kao i ekonomskih ulaganja u zemlje regiona i kvalitetno poboljšanje odnosa sa Ukrajinom i Turskom.

- Želim da Ukrajina i Gruzija budu članica NATO-a. Želim da Gruzija bude članica NATO-a - dodao je general.

Ranije je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško za televiziju „Rusija 24“ izjavio da NATO ide ka tome da i Crno more pretvori u arenu konfrontacije, što je, kako kaže, izuzetno opasan put.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo