INCIDENT U SIRIJI - ASADOVA ARMIJA BLOKIRALA AMERIKANCE: Stali ispred konvoja oklopnjaka, evo kako se završio "okršaj" (VIDEO)

Novosti online

24. 10. 2021. u 21:26

SIRIJSKA vojska je danas blokirala put američkom konvoju i primorala okupacione snage da se okrenu i vrate odakle su došle, piše Sputnjik International.

ИНЦИДЕНТ У СИРИЈИ - АСАДОВА АРМИЈА БЛОКИРАЛА АМЕРИКАНЦЕ: Стали испред конвоја оклопњака, ево како се завршио окршај (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/سبوتنيك عربي Sputnik Arabic

Incident se dogodio na kontrolnom punktu Al-Kazija, jugozapadno od grada Kamišlija, na strateški važnom auto-putu M4. Američki konvoj je činilo pet oklopnih vozila otpornih na mine, takozvani MRAP, koje su Sirijci blokirali na putu.

Na snimku incidenta, koji se navodno dogodio 21. oktobra, vide se sirijski vojnici koji su dozvolili prolazak kroz kontrolni punkt civilnom autobusu i vozilu hitne pomoći, ali ne i oklopnjacima američkih okupacionih snaga.

Američke i sirijske trupe su pregovarale uz pomoć prevodioca, kao što se vidi na snimku. Čelno vozilo konvoja je parkirano na sredini puta, a nakon što su se rukovali sirijski i američki oficir, konvoj se okrenuo i vratio nazad.

Stanovnici severoistočne Sirije redovno blokiraju prolaz američkim snagama i njihovim kurdskim saveznicima, optužujući ih da se bave pljačkom nafte, gasa i pšenice, kao i širenjem haosa i pljačkom.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: DOSIJE - Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)