URBANA GERILA PROTIV KOVID PROPUSNICA: Haos u Trstu, suzavac i vodeni topovi protiv hiljada demonstranata (VIDEO)

Novosti online

18. 10. 2021. u 20:35

NEKOLIKO hiljada stanovnika Trsta protestuje zbog uvođenja kovid potvrda, a policija je koristila suzavac i vodene topove kako bi ih oterala sa centralnog trga.

УРБАНА ГЕРИЛА ПРОТИВ КОВИД ПРОПУСНИЦА: Хаос у Трсту, сузавац и водени топови против хиљада демонстраната (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/La Repubblica

Trst dugo ne pamti takve nerede i sukobe jakih policijskih snaga sa građanima, koji su nezadovoljni odlukom vlade da se bez kovid potvrda više ne može ni na radna mesta.

Protesti su trajali i preko vikenda, ali su večeras kulminirali i u Trst su doputovali i mnogi iz drugih italijanskih gradova. Ceo grad je blokiran, saobraćaj je prekinut, a slike sa Pjace Unita ukazuju na žestoke sukobe policije i građana, među kojima ima i dece.

Izvesni Stefano Pucer je vođa, a među demonstrantima su i predstavnici raznih stranaka, od neofašista nadalje. Protesti se održavaju istovremeno sa drugim krugom lokalnih izbora na kojima će biti doneta odluka hoće li grad voditi kandidat desnice Roberto Dipijaca ili levice, Frančesko Ruso. Mnogi stanovnici Trsta zbog suzavca koji se oseća u celom gradu nisu mogli ni do birališta.

Novinari javljaju da je u Trstu na delu urbana gerila, da su se neki zabarikadirali u ulicama i brutalno odgovaraju na policijske pozive da se raziđu.

U Italiji je inače vakcinisano više od 80 odsto građana, a u poslednja 24 časa zabeleženo je 1597 novih slučajeva i 44 smrtna slučaja zbog kovida.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA U POLICIJSKOJ STANICI: Povređeno 13 policajaca i dva prolaznika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!