"JUČE SU VAM SVE POKAZALI“: Poruka Rusije posle pada Fejsbuka i Instagrama

Novosti onlajn

05. 10. 2021. u 12:25

GLOBALNI prekid u radu društvenih mreža i servisa za razmenu poruka, koji se dogodio u ponedeljak u Americi, obavezuje Rusiju da razvija svoj segment informaciono-komunikacionih tehnologija, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЈУЧЕ СУ ВАМ СВЕ ПОКАЗАЛИ“: Порука Русије после пада Фејсбука и Инстаграма

Foto: EPA

Gostujući na Jutjub kanalu „Solovjov lajv“, Zaharova je prokomentarisala jučerašnji globalni pad Fejsbuka, Instagrama, Vocapa na nekoliko časova, istakavši da je to „priča o toj istoj informacionoj bezbednosti o kojoj ruska strana toliko govori, u okviru koje predlaže toliko rezolucija o saradnji i interakciji“.

- To je priča o tome da smo dužni da razvijamo naš unutrašnji segment povezan sa informaciono-komunikacionim tehnologijama. S obzirom na procese koji sada dobijaju na zamahu u Americi, moramo da shvatimo da se ovakav lokdaun može dogoditi u bilo kom momentu - istakla je Zaharova.

S tim u vezi, portparolka je skrenula pažnju na neubedljive tvrdnje onih koji kažu da će stimulisanje sopstvenog segmenta interneta isključiti Rusiju iz globalne mreže.

- Juče su vam sve pokazali. Ne isključujemo se mi, nego kod njih tehnologije padaju na takav nivo da su tri i po milijarde ljudi isključene - konstatovala je Zaharova.

Kako je dodala, prekid u radu mreža mogao je da našteti poslovanju mnogih ljudi, jer to za mnoge nije zabava.

Podsetimo, Fejsbuk i druge platforme te kompanije bile su nedostupne skoro šest sati u nekim delovima sveta. Za korisnike u Srbiji počele su da rade nešto pre ponoći.

 

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Bonus video:

Fejsbuk zabranio širenje "najveće teorije zavere na svetu"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)