VISOKI predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je da Brisel neće dozvoliti Moskvi i Pekingu da kontrolišu situaciju u Avganistanu.

Ivan Zgrozeni

19.08.2021. 11:07

Ovi su potpuno izgubili kontakt sa realnoscu. Kako nameravaju da sprece Rusiju I Kinu? I pomagace narodu Avganistana uskracibanjem pomoci za razvoj!

Bonaparta

19.08.2021. 11:11

Gospodine Borelj, ozbiljan ste čovek i gospodin u godinama sa velikim životnim iskustvom. Oprostite, ali ova vaša izjava je kao naša izreka "KAKO MALI ĐOKICA ZAMIŠLJA TELEVIZIJU" Niti EU može da komanduje Rusima, a još manje Kinezima niti vi možete da utičete na njih, niti može EU da okupira Avganistan.

ranko75

19.08.2021. 11:11

Impotentna EU politika. Prvo pomagali amerima da naprave haos, a onda hoce da ne dozvole Rusiji i Kini da zavedu red. Nisu oni dzabe bili na strani Hitlera. Unustavaju EU, pa zele i svet. Sami ne mogu ali zele da smetaju drugima.

Tmujo

19.08.2021. 11:32

Ko da neko i za nesto uopste pita vas, mlatite slamu za lepe plate a u stvari ste nebitni, drzite se Rusije ona vam je jedini garant stabilnosti i mira u Evropi sve drugo je neodrživo.

Mladen

19.08.2021. 12:38

U prevodu "Ko šiša narod Avganistana i kako će oni živjeti pod Talibanima. Bitno je da EU ne dozvoli širenje rudkog i kineskog utucaja". Hipokrizija zapadnih "zaštitnika demokratije i ljudskih prava" je stvarno odvratna. Oni brane te vrijednosti dok su im bitne za ostvarivanje njihovih geostrateških ciljeva. Kad im više nisu prioritet samo ih šutnu u stranu. Sad su očigledno spremni sarađivati sa Talibanima, samo da Rusi i Kinezi (ili, ne daj Bože, Iranci i Turci) ne popune prazninu nastalu povlačenjem Amerikanaca

Mile

19.08.2021. 13:13

Kazu ovi sto su otisli podvijena repa....koji ludaci majko moja 20 godina okupirali zemlju,pobegli glavom bez obzira i oni se nesto pitaju u vezi Avganistana.brate gospodjo gde je ovde levo?!?

Specnaz Rosija

19.08.2021. 13:15

Gospodine Borelj probudite se i ove izjave dajte u Kabulu pa tamo izigravajte famoznog visokog predstavnika za gluposti, jer je vrlo verovatno da ćete se sa nekim talibanima uskoro sresti na ulicama Brisela.

Difo

19.08.2021. 13:58

E moj "visoki predstavniče", kako to zamišljaš da nećeš dozvoliti Rusiji i Kini da kontrolišu situaciju u Avganistanu ? Neko mora kada ste vi nesposobni, baratate samo sirovom snagom i bezakonjem.

Rašo

19.08.2021. 15:07

Управо кад помислиш да су ови из ЕУ нешто схватили онда се огласе и потврде да су потпуно ван времена и чињеница! Прво би требало да их питамо ко су они да било кога контролишу па и Авганистан? Друго, шта то ЕУ има тамо и зашто би их било ко слушао у вези са тим? Треће, нешто нисам чуо да су их и Кина и Русија питале за било шта па и за ово. Четврто, како би била да бар за нешто питају народ Авганистан? Стварно су смешни али и неизмерно безобразно.

master

19.08.2021. 15:18

Mr, Borelj, ko si ti i EU, ko vas ista pita, i sta ste vi iz EU i Nato napravili u toj drzavi, svi zajedno ste gomila nesposobnjakovica koji nemoze da kontrolise i svoje drzave a kamoli Afganistan, a Rusiju i Kinu, nemoj lupati gluposti i ne ulazite u dalju sramotu, cutite i nadajte se da ce se ovo nekako zavrsiti a vi ( nato) ce naci nacin da pokaze kako ste vi pobedili i nacice krivca Afganistansku armiju koja nije branila drzavu, to ce vam biti olaksanje vasim lazima.