PUTIN SE UKLJUČIO U REŠAVANJE PROBLEMA: Hitan razgovor sa predsednicima Irana i Tadžikistana o situaciji u Avganistanu

Novosti onlajn

18. 08. 2021. u 23:23

RUSKI predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednicima Irana i Tadžikistana.

ПУТИН СЕ УКЉУЧИО У РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА: Хитан разговор са председницима Ирана и Таџикистана о ситуацији у Авганистану

Foto: Tanjug/AP Photo

Lideri su razgovarali o najnovijim dešavanjima u Avganistanu, kao i o poslednjim koracima preuzetim od strane Talibana, prenosi Raša tudej. 

Situacija u Avganistanu bila je „glavni fokus“ ​​razgovora između Putina i iranskog predsednika Ebrahima Raisija, navodi se u saopštenju Kremlja nakon telefonskog razgovora dvojice predsednika. I Rusija i Iran izrazili su spremnost da doprinesu miru i stabilnosti u Avganistanu, dodaje se u saopštenju.

Putin je Raisiju, koji je nedavno pobedio na predsedničkim izborima u Iranu, čestitao na uspehu. NJih dvojica su takođe razgovarali i o bilateralnim odnosima dveju država, kao i borbi protiv korona virusa.

Razgovor ruskog predsednika sa liderom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom takođe je prvenstveno bio usredsređen na razvoj događaja u Avganistanu nakon preuzimanja talibana. Dvojica lidera rekli su da je važno usredsrediti se na pružanje bezbednosti civilima i održavanje stabilnosti u regionu. Takođe, složili su se i oko toga da moraju održavati kontakte i dalje pratiti razvoj situacije u regionu. 

Tokom razgovora lidera izražena je zabrinutost zabrinutost da bi sukob u Avganistanu mogao destabilizovati širi region. 

Situaciju u Avganistanu pratite iz minuta u minut u BLOGU UŽIVO!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)