NOVA RAMPA ZA TALIBANE: MMF suspendovao Avganistanu pristup sredstvima Fonda

Tanjug

19. 08. 2021. u 00:38

MEĐUNARODNI monetarni fond (MMF) saopštio je večeras da je suspendovao pristup Avganistana sredstvima MMF-a, što uključuje oko 455 miliona dolara u novim monetarnim rezervama.

НОВА РАМПА ЗА ТАЛИБАНЕ: ММФ суспендовао Авганистану приступ средствима Фонда

MMF

Kao razlog MMF je naveo da nije dovoljno jasna situacija u vezi sa vladom te zemlje, nakon što su talibani preuzeli kontrolu nad Kabulom, prenosi Rojters.

- Kao i uvek, MMF se vodi stavovima međunarodne zajednice - naveo je portparol finansijske organizacije u saopštenju i u tom kontekstu ukazao da trenutno nije jasan stav unutar međunarodne zajednice u vezi sa priznavanjem vlade u Avganistanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju