VELIKO PRIZNANJE DŽOA BAJDENA: "Nisam video način za povlačenje iz Avganistana bez haosa"

Novosti onlajn

19. 08. 2021. u 00:19

AMERIČKI predsednik Džo Bajden izjavio je danas da ne postoji način da se izbegnu haotične scene koje se poslednjih dana odvijaju na ulicama Avganistana.

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЏОА БАЈДЕНА: Нисам видео начин за повлачење из Авганистана без хаоса

AP Photo

Još jednom ovakvom izjavom u nizu, Bajden je ostao nepokolebljiv u svom stavu da je povlačenje vojske SAD iz Avganistana bila nužnost, te da su scene koje su nakon toga usledile neminovne, piše Sputnjik internešnal. 

Bez obzira na haos koji je nastao u Avganistanu, Bajden je u intervjuu za ABC njuz još jednom potvrdio da je povlačenje bilo neophodno. 

- Ako pogledamo unazad, mislim da to nije moglo da se desi na taj način. Ideja da nekako postoji način da se iz Avganistana ode bez haosa koji će nastati, ne znam kako bi to moglo da se desi - rekao je Bajden. 

Bajden je ponovio da je mogućnost ludila u Avganistanu uvek uticala na odluke o povlačenju, ali da su američki zvaničnici shvatili da će to biti veliki problem koji treba nadzirati i situacija koju treba držati pod kontrolom od početka. 

- Imao sam jednostavan izbor. Ako bih rekao,"staćemo", onda bismo morali biti spremni da izgubimo još mnogo trupa - istakao je Bajden. 

Iako su zvaničnici Bele kuće ranije izbegavali pitanja o tome da li će američke snage uspeti da do 31. avgusta evakuišu sve Amerikance iz Avganistana, Bajden je tokom ekskluzivnog intervjua naglasio da će trupe zaista ostati duže od predviđenog roka.

- Ostaćemo dok ih sve ne izvučemo - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)