TALIBANI PROGLAŠAVAJU ISLAMSKI EMIRAT AVGANISTAN: Spremaju se za ceremoniju u predsedničkoj palati u Kabulu

Tanjug

15. 08. 2021. u 19:56

TALIBANSKI zvaničnik izjavio je danas da će ta grupa uskoro proglasiti Islamski emirat Avganistana i to će učiniti iz predsedničke palate u Kabulu, javlja AP.

ТАЛИБАНИ ПРОГЛАШАВАЈУ ИСЛАМСКИ ЕМИРАТ АВГАНИСТАН: Спремају се за церемонију у председничкој палати у Кабулу

Foto: Tanjug/AP Photo

Tako se zvala država pod talibanskom vladom, koja je svrgnuta nakon invazije trupa SAD i savezničkih snaga, a posle terorističkih napada u Njujorku 11. septembra 2001. godine.

Talibanski predstavnik je insistirao na anonimnosti, jer nije dobio dozvolu da obavesti medije o tome.

U toku je evakuacija iz Kabula, američki ambasador je već napustio Avganistan, dodao je AP izjavu zvaničnika koji je takođe insistirao na anonimnosti, jer nema ovlašćenje da priča o vojnim operacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja