NOVE PROMENE: Kompanija Gugl ovim postupcima hoće da zaštiti decu

Novosti online

10. 08. 2021. u 17:00

GUGL uvodi promene na Jutjubu i ostalim aplikacijama, kako bi zaštitio decu između 13 i 17 godina.

НОВЕ ПРОМЕНЕ: Компанија Гугл овим поступцима хоће да заштити децу

Foto: Tanjug/AP

Najnovijim ažuriranjem, Gugl je omogućio maloletnicima ili njihovim roditeljima da zatraže uklanjanje njihovih fotografija iz pretrage Gugl slika, koje je Gugl povukao sa njihovih Jutjub videa, koji su po automatizmu privatni.

Gugl ovim potezom želi da zaštiti maloletnu decu koja kreiraju i objavljuju video zapise na Jutjub. Takođe, žele da omoguće roditeljima da imaju kontrolu nad sadržajem koji se objavljuje i gde će se on sve videti.

Ovo se odnosi uglavnom na Jutjub i Jutjub Kids, gde će maloletnicima automatska reprodukcija biti automatski isključena.

Takođe, Gugl je saopštio da će na Jutjub Kids ukloniti "previše komercijalni sadržaj" i isključiti reklame, kako bi zaštitili decu od "direktnog uticaja na njih, kako ne bi trošili novac na proizvode".

Što se tiče drugih aplikacija, Gugl će isključiti istoriju lokacija za maloletnike i oni neće moći sami da je ponovo uključe.

Ciljani oglasi će takođe biti blokirani za sve kanale koje vode maloletnici.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...