OBAVEZNA IMUNIZACIJA: Gugl i Fejsbuk traže od zaposlenih u SAD da se vakcinišu

Tanjug

28. 07. 2021. u 23:27

GUGL i Fejsbuk će tražiti od svojih zaposlenih da se vakcinišu protiv korona virusa pre nego što se vrate u kancelarije, saopštila su danas dva tehnološka giganta.

ОБАВЕЗНА ИМУНИЗАЦИЈА:  Гугл и Фејсбук траже од запослених у САД да се вакцинишу

Foto: Tanjug/AP

U svom blogu izvršni direktor Gugla Sundar Pičaj je naveo da će obavezna vakcinacija važiti za kancelarije u SAD narednih nedelja i možda će biti neophodna i na drugim lokacijama, preneo je sajt npr.com (Nacionalni javni radio), a vest je potvrdio i NBC.

- Vakcinisanje je jedan od najvažnijih načina da sačuvamo sebe i naše zajednice zdravim u predstojećim mesecima - poručio je Pičaj.

Nedugo nakon objave Gugla, javio se i Fejsbuk, koji je takođe naveo da svako ko želi da dođe na posao u kancelarije u SAD narednih nedelja mora da bude vakcinisan.

- Kako ćemo primeniti ovu politiku, zavisiće od lokalnih uslova i pravila. Imaćemo proces za one koji ne mogu da budu vakcinisani iz medicinskih razloga ili nekih drugih, i procenjivaćemo naš pristup u drugim regionima kako se situacija bude odvijala - napisala je Lori Goler, jedan od potpredsednika u Fejsbuku.

Za sada ostale velike tehnološke kompanije, uključujući Epl i Amazon, odbile su da nalože obaveznu vakcinaciju, dok u Majkrosoftu vakcinacija nije obavezna, ali je preporučena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!