ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Evo koje su reakcije posle primljene treće doze Fajzer vakcine

Novosti onlajn

09. 08. 2021. u 09:29

IZRAEL je pre desetak dana počeo da nudi buster dozu osobama starijim od 60 godina, zbog pojave visokozaraznog delta soja.

ИСТРАЖИВАЊЕ ПОКАЗАЛО: Ево које су реакције после примљене треће дозе Фајзер вакцине

Foto AP

Najveća izraelska zdravstvena ustanova, Klalit, izvestila je u nedelju da je trećom dozom vakcine imunizovano više od 240.000 osoba.

Oko 4.500 osoba koje su primile trecu dozu od 30. jula do 1. avgusta, odgovorilo je na pitanja istraživanja.

Ogromna većina, 88 odsto učesnika istraživanja, reklo je kako su se u danima nakon što su primili treću dozu osećali "slično ili bolje" u odnosu na to kako su se osećali nakon druge doze, a 31 odsto je prijavilo nuspojave - najčešće bol na mestu uboda.

Čelnik Klalitovog istraživačkog odeljenja Ran Baliser rekao je da rezultati, iako su "početni i samoprijavljeni", dopuštaju upoređivanje nuspojava s drugom dozom, a "ispada da su one u većini slučajeva slične ili manje posle treće doze".

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAUSTAVITE SE: Guteres - Krajnje je vreme da se zaustavi opasan krug odmazdi na Bliskom istoku