KINESKI MEDIJI OCENJUJU: Ruski avion „Sudnjeg dana“ sprečiće katastrofu (VIDEO)

Novosti onlajn

06. 08. 2021. u 22:38

NOVA generacija ruskih aviona, uključujući letelice „Sudnjeg dana“, potrebna je kako bi se sprečile katastrofalne posledice povezane sa pretnjom sajber-napada, piše kineski portal „Pejper“.

КИНЕСКИ МЕДИЈИ ОЦЕЊУЈУ: Руски авион „Судњег дана“ спречиће катастрофу (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub

U članku se navodi da su se pojavom hipersoničnih raketa, elektromagnetnog impulsnog oružja i sajber-oružja naglo povećali zahtevi za bezbednost sistema za upravljanje nuklearnim snagama.

Najnovije nuklearno oružje postaje sve osetljivije na sajber-napade, ističe portal.

- Garancije nuklearnog obuzdavanja direktno zavise od efikasnosti sistema za upravljanje nuklearnim snagama da se opupru hakerskim napadima - objasnio je novinar „Pejpera“.

U članku su izdvojene i neke performanse ruskog vazdušnog komandnog punkta.

Domet leta novih aviona „Sudnjeg dana“, kako su zapadni mediji nazvali te letelice, udvostručiće se u poređenju sa prethodnikom. Takođe će moći da vrše dopunu goriva u vazduhu.

Vazdušni komandni punkt i njegova unutrašnja oprema imaće zaštitu od radijacije i drugih štetnih faktora nuklearne eksplozije u uslovima nuklearnog rata.

Rusija radi na novom tipu aviona „Sudnjeg dana“, koji uzima u obzir pojavu modernih sredstava veze i obrade informacija, uključujući one iz kosmosa. Razlog je, kako ističu ruskih eksperti, činjenica da dok god ima nuklearnog oružja, nisu zaustavljene kazaljke na satu „Sudnjeg dana“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)