STRAVIČNI PRIZORI IZ GRČKE: Bukte požari u predgrađima Atine, samo pukom srećom nema žrtava! (FOTO/VIDEO)

Tanjug

04. 08. 2021. u 11:52

GRČKE vlasti pozvale su stanovnike u centru Atine da danas ostanu u zatvorenim prostorima pošto se vatrogasci još uvek bore da stave pod kontrolu požar koji besni na periferiji grada, a komunalne službe rade na obnavljaju snabdevanja strujom pošto je požar oštetio delove elektroenergetske mreže.

СТРАВИЧНИ ПРИЗОРИ ИЗ ГРЧКЕ: Букте пожари у предграђима Атине, само пуком срећом нема жртава! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug AP

- Hvala Bogu da do sada nismo izgubili ljudske živote - naglasio je danas premijer Kirjakos Micotakis, prenosi Rojters.

Više od 500 vatrogasaca bori se vatrom u blizini planine Parnitana na periferiji grada, uz pomoć devet helikoptera, pet aviona, policajaca i vojske u prostranom i bogatom rastinjem regionu Aharnesa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tony kariotis (@iamgreece)

Uprkos ekstremnoj vrućini i teškim uslovima sa temperaturama preko 40 stepeni Celzijusa, vlasti su savetovale ljude u centru grada da drže prozore zatvorene i da smanje kretanje napolju zbog štetnih čestica u vazduhu.

Požar je zahvatio juče i severno atinsko predgrađe Varibobi zbog čega je hiljade stanovnika evakuisano.

U Grčkoj je u poslednja 24 sata izbio ukupno 81 požar, a vatrogasci se i dalje bore sa 40 njih koji su aktivni, potvrdile su grčke vlasti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Greece (@greece)

Zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalias na konferenciji za novinare sinoć je saopštio da je najveći i najopasniji požar koji je počeo juče nešto posle 13 časova i nastavio da gori u severnim predgrađima Atine.

Prema raspoloživim informacijama, požar na Kosu je lokalizovan, dok se na ostrvu Evia vatrogasci još bore da vatru stave pod kontrolu.

Od 40 aktivnih požara u Grčkoj danas četiri su do sada prouzrokovala evakuacije stanovništva, u Kastaniji na jugoistoku Peloponeza, na ostrvu Kos, na jugozapadnom Peloponezu i na ostrvu Evia.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)