STRAVIČNI SNIMCI POŽARA U TURSKOJ: Vatrogasci na izmaku snaga, ruski avioni u brišućem letu - jedna scena slomila srce svima (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 07. 2021. u 18:56

VELIKI požari vež drugi dan zaredom divljaju u turskim letovalištima u provinciji Antalija. Vatra se približila i hotelima u kojima letuju srpski turisti.

СТРАВИЧНИ СНИМЦИ ПОЖАРА У ТУРСКОЈ: Ватрогасци на измаку снага, руски авиони у бришућем лету - једна сцена сломила срце свима (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Instagram/natali_alanya

Evakuisani su gosti luksuznih hotela Titanik Deluhe i Lujo Hotel, kojima se vatra opasno približila. U Marmarisu nema planova za evakuaciju zato što su tamo požari ugašeni.

Kako se vidi na snimku koji je objavljen na instagramu, vatrogasci su gotovo na izmaku snaga, ogromni ruski avioni koji su stigli u pomoć lete nisko iznad grada, dok je nebo gotovo crno zbog dima.

Na snimku se vide i vatrogasci koji su pronašli kornjaču u sprženoj travi, i polivaju njen oklop vodom kako bi je rashladili.

Podsećamo, već dva dana divljaju požari u turskim letovalištima. Vatra je prvo izbila u blizini primorskog grada Manavgat. Taj šumski požar se dodatno razbuktao usled jakog vetra, primoravši stanovništvo da se evakuiše iz svojih domova.

Požari su izbili zbog jakih vrućina, mada su se u turskim medijima pojavile informacije da su uhapšena dva migranta iz Avganistana koji su navodno palili vatru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega