OGORČENI ZBOG OPTUŽBI: Rusija negira navode o umešanosti u antivakasersku kampanju u Francuskoj

Tanjug

26. 07. 2021. u 23:53

RUSKA ambasada u Parizu reagovala je i osudila tvrdnje visokih francuskih zvaničnika o navodnoj umešanosti Rusije u antivakserske pokrete na društvenim mrežama.

ОГОРЧЕНИ ЗБОГ ОПТУЖБИ: Русија негира наводе о умешаности у антивакасерску кампању у Француској

Foto: EPA

- Sa iznenađenjem i ogorčenjem primamo k znanju izjavu bivšeg francuskog ministra unutrašnjih poslova, a sada šefa parlamentarnog kluba vladajuće stranke Republika u pokretu (LREM) Kristofa Kastanea da Rusija i druge zemlje možda stoje iza antivakserskih grupa na društvenim mrežama - objavila je ruska ambasada na svom nalogu na Fejsbuku, prenosi TASS.

U saopštenju ambasade naglašeno je i da je principijalni stav Rusije da se obezbedi maksimalna pokrivenost u populaciji planete vakcinom protiv infekcije korona virusom.

U intervjuu za radio stanicu RMC, Kastane je ranije potvrdno odgovorio na pitanje da li Rusija ili druge države mogu da utiču na antivakserske grupe na Fejsbuku.

Usred dramatičnog porasta slučajeva delta soja, francuska vlada je izradila predlog zakona kojim se proširuje upotreba sanitarnih propusnica i skala imunizacije, a on predviđa obaveznu vakcinaciju zaposlenih u medicinskim institucijama, domovima za stare, vatrogasno-spasilačkim službama i brojnim kategorijama u vojsci, a što je izazvalo nezadovoljstvo u zemlji, koja je protekle dve nedelje bila uzdrmana protestima.

Ranije danas francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da je samo 60 odsto Francuza dobilo najmanje jednu dozu vakcine protiv korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZELENE VEŠTINE U LJUDSKIM RESURSIMA: Zaštitimo životnu sredinu kroz svoj rad