NA LISTI ŠPANIJA, GRČKA, FRANCUSKA: Posete zbog nejasnoća oko mera pao za 85 procenata

D. D. S.

26. 07. 2021. u 12:37

HAOS i nejasnoće oko pravila putovanja i mera sprečavanja širenja koronavirusa dovode do još jedne loše letnje sezone za posrnulu evropsku turističku industriju.

НА ЛИСТИ ШПАНИЈА, ГРЧКА, ФРАНЦУСКА: Посете због нејасноћа око мера пао за 85 процената

Foto Y. Caradec

Dok se popularne turističke destinacije bore se sa novim varijantama koronavirusa, međunarodni dolasci turista u Evropu prošle godine opali su za skoro 70 odsto, a za prvih pet meseci ove godine opali su za 85 odsto, podaci su turističke organizacije Ujedinjenih nacija, čije je sedište je u Madridu.

U Francuskoj, najposećenijoj zemlji na svetu, posetioci od ove nedelje imaju još jedan uslov da ispune sa novim zahtevom za posebnu kovid-19 propusnicu. Italija je takođe najavila da će ljudima biti potrebne slične propusnice kao u Francuskoj za pristup muzejima i bioskopima, odlazak u restoran ili na bazen i niz drugih mesta.

Španija, druga najposećenija zemlja na svetu, imala je 3,2 miliona turista od januara do maja, što je deseti deo od ukupnog broja posetilaca u istom periodu 2019. Međutim, u junu je Španija imala 2,3 miliona poseta, što je bila najbolja mesečna cifra od početka pandemije.

U Grčkoj, gde broj zaraženih raste, vlasti su pooštrile ograničenja za nevakcinisane turiste i stanovnike, zabranivši im ulaz u sve zatvorene objekte za ručavanje i zabavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)