"ZAMIŠLJENI NEPRIJATELJ": Kina optužuje SAD za loše odnose

Tanjug

26. 07. 2021. u 08:49

KINA je danas optužila Sjedinjene Države za "zastoj" u odnosima između dve zemlje i stvaranje "zamišljenog neprijatelja", u trenutku kada je došla u posetu Vendi Šerman, zamenice državnog sekretara SAD.

ЗАМИШЉЕНИ НЕПРИЈАТЕЉ: Кина оптужује САД за лоше односе

Foto: Depositphotos

Šermanova je stigla u nedelju u Kinu na retke, direktne razgovore koji će biti održani u gradu Tianžin, u trenutku kada se pogoršavaju odnosi između dve najveće svetske ekonomije, prenosi Rojters.

- Odnosi između SAD i Kine se ne pomeraju s mrtve tačke i suočeni su sa ozbiljnim poteškoćama - ocenio je zamenik ministra spoljnih poslova Kine Ksie Feng tokom gostovanja na državnoj televiziji.

Šermanova, čija je poseta Kini u poslednjem trenutku dodata azijskoj turneji koja je inicijalno planirana posetama Japanu, Južnoj Koreji i Mongoliji, trebalo bi da se sastane kasnije danas sa ministrom spoljnih poslova Vang Jijem, članom državnog saveta.

Dan nakon što je Kina najavila da uvodi sankcije bivšem američkom ministru trgovine Vilburu Rosu i drugima, Vang je u subotu upozorio da Kina neće prihvatiti da Sjedinjene Države zauzmu "superiornu" poziciju u međusobnim odnosima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije