ISPOVEST TINEJDŽERA KOJI JE SA BEZOSOM LETEO U SVEMIR! NJegovo priznanje je ŠOKIRALO milijardera

Novosti online

24. 07. 2021. u 13:48

HOLANDSKI tinejdžer koji je postao najmlađi putnik u svemiru na svetu ove nedelje iznenadio je milijardera Džefa Bezosa rekavši mu tokom leta da nikad nije ništa naručio preko Amazona.

ИСПОВЕСТ ТИНЕЈЏЕРА КОЈИ ЈЕ СА БЕЗОСОМ ЛЕТЕО У СВЕМИР! Његово признање је ШОКИРАЛО милијардера

Foto: Printskrin Youtube/ Global News

Oliver Dimen, 18-godišnji student fizike, pratio je Bezosa, njegovog brata Marka Bezosa i 82-godišnju Veli Fank, najstariju osobu koja je letela u svemir, na 10-minutnom putovanju van Zemljine atmosfere.

- Rekao sam Džefu da zapravo nikada nisam kupio nešto preko Amazona, rekao je Dimen za Rojters u petak u intervjuu na amsterdamskom aerodromu Šipol. On mu je iznenađeno odgovorio da odavno nije čuo da je neko to rekao.

Dimen, koji je izabran nakon što je drugi kandidat koji je platio 28 miliona dolara morao da odustane, saznao je da će se pridružiti letu dok je bio na porodičnom odmoru u Italiji.

- Nazvali su i rekli: Jeste li još uvek zainteresovani? Odgovorio sam: "Da! Da! Da!"

Dimen je sanjao o svemirskim putovanjima odmalena, pratio je razvoj kompanija za istraživanje svemira poput ''Blu Oridžina'' i kada je bio mlađi dobio je pilotsku dozvolu.

- Nismo platili ni blizu 28 miliona dolara, ali izabrali su me jer sam bio najmlađi, a bio sam i pilot, a takođe sam o tome već znao prilično - rekao je on.

- Mislim da to nisam shvatio dok nisam bio u raketi: "Opa, stvarno se događa'" - rekao je. - To mi je bio krajnji, krajnji cilj ... ali nikada nisam mislio da će to biti tako brzo, dodao je on.

Posada je prošla dva dana sigurnosna treninga, ali ništa jako teško, rekao je Dimen, koji se može da se vidi na video snimku kako u bestežinskom stanju sa Bezosom baca ping-pong loptice.

- To je bilo super kul. Tako je čudno biti bez težine. Bilo je lakše nego što sam očekivao. To je kao da sam u vodi - ispričao je Dimen.

Dimen, kome nastava na Univerzitetu Utreht treba da počne u septembru, rekao je da nije siguran šta želi da radi kasnije u životu, ali da će ozbiljno razmotriti karijeru u svemirskim putovanjima.

Na pitanje kako je putovati raketom sa milijarderom, odgovorio je uz široki osmeh - Bili su super zabavni i svi čvrsto na zemlji, koliko god to smešno zvučalo.

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a