IMPRESIVNO! Brenson čestitao Bezosu na letu u svemir

Tanjug

20. 07. 2021. u 19:35

BRITANSKI milijarder Ričard Brenson čestitao je danas Džefu Bezosu na letu u svemir, koji je ocenio kao impresivan.

ИМПРЕСИВНО! Бренсон честитао Безосу на лету у свемир

Ričard Brenson

- Odlično obavljeno Blu Oridžin, Džefe, Mark Veli i Olivere. Impresivno! Sve najbolje celoj posadi od mene i mog tima u Virdžin Galaktik - napisao je na Tviteru Brenson, koji je i sam 11. jula obavio let u svemir.

Najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos i troje članova posade bezbedno su se danas vratili na Zemlju nakon 11 minuta koliko je trajao njihov let u svemir.

Na brodu su sa Bezosom bili brat Mark, avijatičarka Veli Fank (82) i tinejdžer koji je nedavno završio srednju školu Oliver Dimen (18), kao najstarija i najmlađa osoba koje će stići do svemira, prenosi BBC.

Bezosova poseta svemiru je usledila samo devet dana nakon što je Brenson izveo let do svemira u sopstvenom raketnom avionu.

Reč je žestokoj konkurentskoj bici između Bezosove kompanije Blue Origin i Brensonove Virdžin Galactik, koje nastoje da iskoriste potencijalno unosno tržište svemirskog turizma, koje će, prema procenama švajcarske banke UBS, godišnje vredeti oko tri milijarde dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!