KRALJICA SE PREKO BEBE SVETI HARIJU? Nov potres na britanskom dvoru - Ove vesti su "zapalile" naciju!

Novosti online

17. 07. 2021. u 22:20

LILBET Dajana, ćerka Princa Harija i Megan Markl rođena je 4. juna, a vest o njenom rođenju roditelji su objavili na svom zvaničnom veb sajtu.

КРАЉИЦА СЕ ПРЕКО БЕБЕ СВЕТИ ХАРИЈУ? Нов потрес на британском двору - Ове вести су запалиле нацију!

Foto: EPA

Megan i Hari još uvek nisu podelili fotografije naslednice, pa niko, osim članova porodice i prijatelja ne zna kako beba izlgeda.

Nekoliko dana nakon rođenja Lilibet, kraljica Elizabeta je putem video-poziva upoznala svoje praunuče.

Kako je izvor naveo za magazin "Pipl", Hari i Megan su bili veoma uzbuđeni i srećni nakon rođenja ćerke, pa su zato odlučili da je sa Elizabetom putem poziva upoznaju što pre.

- Kraljica, princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvela su obavešteni i oduševljeni vestima - navedeno je tada u saopštenju Bakingemske palate.

Ipak, čini se da kraljevska porodica "ignoriše" Lilibet, koja sada ima mesec i po dana.

Naime, Lilibet nije dodata na zvanični sajt kraljevske porodice, mesec i po dana nakon što je rođena, a ispod imena Harija i Megan nalazi se samo ime njihovog sina Arčija, koji je rođen u maju 2019. godine.

Kako piše "Ekspres", njeno ime nije dodato ni u zvaničan spisak koji se odnosi na liniju nasledstva, a takođe se nalazi na pomenutom sajtu.

Danijela Elser, stručnjakinja za pitanja kraljevske porodice govorila je o ovoj temi za "Ekspres".

- Ovaj propust vezan za Lilibet mogao bi da izazove nov "potres" u kraljevskoj porodici - rekla je ona.

Elser je priznala da je nejasno da li je ovo "internet propust decenije" ili proračunata odluka.

Ona navodi da su vesti o rođenju Lilibetinih rođaka, princa DŽordža, princeze Šarlot, princa Luisam, kao i i njenog rođenog brata Arčija obajvljene na sajtu kraljevske porodice nedugo nakon njihovog rođenja.

A da internet radi na dvoru potvrđuje i činjenica da je neko nedavno ažurirao sajt, objavljene su vesti o različitim ceremonijama, ali ime Lilibet nigde nije pomenuto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)