DŽONSON POBESNEO NAKON FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA: Kazne će biti drastične, to se više neće tolerisati!

Tanjug

14. 07. 2021. u 16:05

BRITANSKI premijer Boris Džonson izjavio je danas da će, u sklopu zakona za borbu protiv onlajn rasističkih uvreda, društvene mreže biti kažnjene sa 10 odsto svojih globalnih prihoda ako ne sklone mržnju sa svojih platformi.

ЏОНСОН ПОБЕСНЕО НАКОН ФИНАЛА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Казне ће бити драстичне, то се више неће толерисати!

Foto: Tanjug/AP Photo

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da će, u sklopu zakona za borbu protiv onlajn rasističkih uvreda, društvene mreže biti kažnjene sa 10 odsto svojih globalnih prihoda ako ne sklone mržnju sa svojih platformi.

Džonson je u parlamentu rekao i da će vlada promeniti postojeće mere kako bi se osiguralo da ljudima proglašenim krivim za rasističke uvrede na račun fudbalera, bude zabranjeno prisustvo na fudbalskim utakmicama, prenosi agencija Rojters.

- Ono što mi danas radimo je da preduzmemo praktične korake kako bismo osigurali da se režim Naredbi o zabranama u fudbalu promeni tako da, ako ste krivi za rasističko zlostavljanje fudbalera na mreži, nećete više ići na utakmice, bez ikakvih izuzetaka i izgovora- rekao je britanski premijer.

Naveo je da je predstavnicima Fejsbuka, Tvitera, TikToka, Snepčeta i Instagrama sinoć stavio do znanja da će Britanija donošenjem zakonom rešiti ovaj problem i da će se, ukoliko ne sklone mržnju i rasizam sa svojih platformi, suočiti sa novčanim kaznama u iznosu od 10 odsto njihovih globalnih prihoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024