LIKVIDIRAN ŠEF OBAVEŠTAJACA TALIBANA! Najnovija vest iz Avganistana - uspešno izvedena specijalna operacija

Novosti online

12. 07. 2021. u 18:55

AVGANISTANSKE snage bezbednosti likvidirale su šefa obaveštajaca talibana, navelo je ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje, a prenosi RIA Novosti.

ЛИКВИДИРАН ШЕФ ОБАВЕШТАЈАЦА ТАЛИБАНА! Најновија вест из Авганистана - успешно изведена специјална операција

Foto: Jutjub/AiirSource Military/Tviter/@MoDAfghanistan

- Tokom sinoćne specijalne operacije avganistanskih policijskih snaga u provinciji Logar, šef talibanske obaveštajne službe Kari Šagasi je likvidiran, dok su privedena još dva militanta - navodi se u saopštenju.

U Avganistanu je izbio žestoki sukob između vladinih snaga i talibana, koji su zauzeli značajne teritorije u ruralnim oblastima i pokrenuli ofanzivu na velike gradove.

Eskalacija je posledica povlačenja američkih trupa, što je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov okarakterisao kao priznanje neuspeha misije Vašingtona u Avganistanu.

Tokom vikenda su se pojavili izveštaji da su talibani ušli u Kandahar, glavni grad istoimene provincije i najveći grad na jugu zemlje. Ranije tokom dana saopšteno je da su, pored već zauzetih graničnih prelaza prema Tadžikistanu, militanti preuzeli kontrolu nad kontrolnim punktovima na granici sa Iranom i Turkmenistanom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)