UKRAJINA ODLIKOVALA KAPETANA "DIFENDERA": Nakon što je povredio rusku granicu počasna medalja za Vinsenta Ovena

Novosti online

11. 07. 2021. u 13:58

Kapetan britanskog razarača "Defender", koji je nedavno kod Krima povredio rusku granicu, dobio je odlikovanje ukrajinskih vlasti. Na teritoriji Ukrajine juče su završene vojne vežbe "Si briz" a neki učesnici manevara, ukrajinski vojnici i predstavnici partnera iz NATO, dobitnici su počasnih medalja, piše izdanje "Fokus".

УКРАЈИНА ОДЛИКОВАЛА КАПЕТАНА ДИФЕНДЕРА: Након што је повредио руску границу почасна медаља за Винсента Овена

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Vežbe su trajale od 28. juna do 10. jula, održane su u Crnom moru, a učestvovalo je 5.000 vojnika, 40 aviona i 32 broda iz 32 zemlje.

- Po završetku vežbi ukrajinski i zapadni vojnici odlikovani su počasnim medaljama "Zaštitnik Ukrajine" i "Za jačanje borbene gotovosti mornarice" - piše list.

Među nagrađenima je i komandant razarača Vinsent Oven.

Incident kod Krima

Podsetimo, britanski razarač "Defender" je 23. juna ušao tri kilometra u teritorijalno more i prešao rusku granicu u području rta Fiolent na Krimu. Ruski granični brod je ispalio hice upozorenja, a avion Su-24M izveo upozoravajuće bombardovanje u pravcu kretanja broda. Britansko Ministarstvo odbrane i vladin kabinet tvrde da nije pucano na razarač i da se on nije nalazio u ruskim teritorijalnim vodama.  

Međutim, novinar koji se nalazio na britanskom brodu potvrdio je da je brod namerno ušao u ruske teritorijalne vode.

Rusija je odlučno reagovala. Iz Moskve su poručili da London mora da bude svestan posledica svojih postupaka, svaka provokacija u blizini ruskih granica podrazumevaće oštar i adekvatan odgovor.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna