LUKAŠENKO IZDAO HITNO NAREĐENJE: Belorusija neće dozvoliti provokacije

Novosti online

08. 07. 2021. u 15:37

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko je u svetlu rastuće vojne aktivnosti u blizini beloruskih granica i broja provokacija susednih država zahtevao da graničari pravovremeno identifikuju i suzbiju ilegalne aktivnosti.

ЛУКАШЕНКО ИЗДАО ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ: Белорусија неће дозволити провокације

Foto: RIA.ru

- Graničari moraju da obezbede pouzdanu zaštitu i očuvanje državne granice. To je danas veoma važno. Zbog povećanog broja vojnih aktivnosti na beloruskim granicama, povećanih provokacija određenih država i rasta kriminala, neophodno je održati visok nivo borbene gotovosti i obučenosti osoblja, kao i blagovremeno identifikovati i suzbijati ilegalne aktivnosti na granici - rekao je Lukašenko tokom ceremonije organizovane u čast diplomaca viših vojnih obrazovnih ustanova i viših oficira.

Što se tiče zadataka oficira specijalnih službi, beloruski lider smatra, da je neophodno da se pravovremeno identifikuju teroristički i ekstremistički napadi, masovni neredi, etnička i verska mržnja, kao i da je potrebno preduzeti mere za njihovu neutralizaciju, sprečiti pokušaje destruktivnih snaga da naštete ekonomiji i drugim sferama državnih aktivnosti, kao i da se osigura miran život i rad u državi.

Lukašenko je takođe naveo da će strateške belorusko-ruske vojne vežbe „Zapad-2021", koje će biti organizovane 10-16. septembra na teritoriji dve zemlje, biti „ozbiljan ispit profesionalne zrelosti oficira i još jedan značajan korak u pripremi oružanih snaga i u usavršavanju postojećih sistema očuvanja vojne bezbednosti države".

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili