EVROPSKI ULTIMATUM ZA ORBANA: "Komisija je dužna da protiv te države preduzme mere!"

Tanjug

07. 07. 2021. u 16:16

FON der Lajen je, na plenarnoj debati Evropskog parlamenta održanoj nakon sastanka Evropskog saveta 24. i 25. juna, istakla da je novi mađarski zakon bio glavna tema među šefovima država i vlada na zasedanju Evropskog saveta.

ЕВРОПСКИ УЛТИМАТУМ ЗА ОРБАНА: Комисија је дужна да против те државе предузме мере!

Foto AP

Napominje da mađarski zakon „izjednačava homoseksualnost sa pornografijom“, nazivajući još jednom takav zakon diskriminatornim i sramotnim“. 

Dodala je i da je zakon u potpunoj suprotnosti sa suštinskim vrednostima EU.

Predsednica EK je izjavila da, ako država članica EU prekrši vladavinu zakona na način koji ima posledice po novac evropskih poreskih obveznika i budžet EU, Komisija je dužna da protiv te države preduzme mere.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel je rekao da je ovaj zakon izazvao „duboku zabrinutost“ među liderima EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MODI HOĆE TREĆI MANDAT: Pravo glasa u Indiji ima 968 miliona ljudi