SUDIJA ODBIO "ŠAMANOV" ZAHTEV: Napadač na Kapitol i dalje u pritvoru

Tanjug

06. 07. 2021. u 23:15

SUDIJA federalnog suda odbacio je danas zahtev optuženika Džejkoba Čenslija iz Arizone, poznatog po nadimku Kenon Šaman, da mu se odobri puštanje iz pritvora dok čeka suđenje zbog učešća u napadu na Kapitol hil 6. januara.

СУДИЈА ОДБИО ШАМАНОВ ЗАХТЕВ: Нападач на Капитол и даље у притвору

Foto: EPA

U obrazloženju odluke ispisanom na devet stranica, okružni sudija Rojs Lambert je ukazao da branilac optuženog „nije pružio nikakve nove informacije koje imaju materijalni značaj“ i mogu da utiču da se donese odluka da on bude pušten iz pritvora, prenosi Rojters.

Ova odluka je doneta tačno šest meseci od napada na zdanje američkog Kongresa.

Čensli se podvrgao psihijatrijskoj proceni u Birou za izvršenje zatvorskih sankcija da bi se ustanovilo da li je sposoban da prati suđenje.

Čenslijev advokat Albert Vatkins založio se prošle nedelje da njegov branjenik bude pušten iz pritvora navodeći da novi dokazi potvrđuju da držač zastave koji je nosio Čensli ne može da se iskoristi kao oružje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)