ŠEF diplomatije Evropske unije Žozep Borelj smatra da je malo verovatno da će Rusija u skorijoj budućnosti promeniti svoj „model ponašanja“, što bi Evropska unija trebalo da uzme u obzir.

Rabo

29.06.2021. 14:07

Borelj mi izgleda kao dobar covek samo malo sputan od EU koju zastupa. Ova njegova analiza je tako plitka i providna da se pitam da li je moguce da je to njegov intelektualni domet.

buki

30.06.2021. 11:49

@Rabo - Znate za ono da su dobar i glup dva rođena brata? Mislim da je to baš pravi primer za Borela koji uopšte nema svoj identitet, kao uostalom i većina EU parlamentaraca sa neopravdano ogromnim platama. Za te pare bi većina pročitala sve što im se napiše, pa u principu ne uzimam za ozbiljno te izjave, osim što ponekad razmišljam ko je autor takvih baljezgarija.

Balkan

29.06.2021. 22:20

A kako bi bilo da za promenu Evropa promeni svoje ponasanje nije tesko naci zajednicki jezik kada se hoce, gurate samo politiku a znate da vam je zajednicki imenitelj ekonomija, mante se politike, radite ekonomiju bice bolje svima. Ziveli

buki

30.06.2021. 11:58

Niko od njih ne kaže tačno šta to Rusija treba da promeni i šta to Rusi ne rade dobro, pa se stiče utisak da bi Zapad bio zadovoljan, samo ako bi ruska vojska pucala po Rusima širom Rusije i Putin zamolio Nemce i Amere da uzmu sva ruska prirodna bogatstva, a on će za to još i da im doplati.