ŠTO VAŽI ZA KOSOVO I METOHIJU - NE VAŽI ZA KRIM: Tvrdoglavost sa kojom Zapad uvodi svoja "pravila" zadivljuje

Novosti onlajn

28. 06. 2021. u 10:32

TVRDIGKAVOST sa kojim Zapad uvodi svoja "pravila" zadivljuje, napisao je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u svojoj kolumni za ruski portal "Komersant".

ШТО ВАЖИ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ - НЕ ВАЖИ ЗА КРИМ: Тврдоглавост са којом Запад уводи своја правила задивљује

Foto: EPA

- Zadivljuje upornost, mogu reći, i tvrdoglavost sa kojim Zapad uvodi svoja "pravila". Jasno je da postoji unutarpolitički kontekst - treba pokazati biračima da su kako su oni u spoljnoj politici kul-momci prema "autoritarnim protivnicima" uoči još jednog izbornog ciklusa (u SAD su oni svake dve godine, treba to uspeti) - navodi ministar.

Lavrov je istakao da je poredak, zasnovan na "pravilima" - pun dvojnih standarda.

- Kada im to odgovara, pravo naroda na samoopredeljenje se priznaje apsolutnim. Među njima su Foklandska ostrva koja se nalaze na 12 kilometara od Velike Britanije, zatim udaljeni bivši kolonijalni posedi koji pripadaju i Parizu i Londonu, a koje niko nema nameru da oslobodi uprkos mnogim odlukama UN i Međunarodnom sudu, kao i "nezavisno" Kosovo, kršenjem rezolucija SB UN - objasnio je on.

Primenom svojih pravila umesto postojećih instrumenata međunarodnog prava zapadne države pokazuju da žele da "rade po nepisanim pravilima" na međunarodnoj areni.

- Lepota zapadnih pravila je upravo u odsustvu konkretnih stvari: čim neko radi protiv volje Zapada, odmah se govori o kršenju pravila (bez dokaza) i daje se sebi pravo da kažnjavaju prestupnike. Tj, što manje konkretnosti, time se više odvezuju ruke za samovolju u interesima obuzdavanja konkurenata prljavim metodama. U Rusiji je devedesetih to nazivalo: raditi po nepisanim pravilima - navodi se u članku.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)