PISMO PRINCEZE DAJANE: Lejdi Di je znala da će umreti i ko planira njenu pogibiju?

S. K.

28. 06. 2021. u 09:28

SLAVNA princeza Dajana je poginula 31. avgusta 1997. godine. Od tog dana teorije zavere ne prestaju, a njena smrt ostala je misterija do dana današnjeg.

ПИСМО ПРИНЦЕЗЕ ДАЈАНЕ: Лејди Ди је знала да ће умрети и ко планира њену погибију?

FOTO: EPA/Depositphotos

Nekoliko godina nakon princezine smrti, i dalje su okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nesreća, bile sumnjive. O tome se polemisalo, nagađalo, a narod je i dalje bio tužan zbog gubitka voljene princeze. Ona je bila simbolična ličnost, žena koja je mnogo pomagala i svoju empatiju delila sa ostalima, tako je u jednom momentu važila za najvoljeniju ženu na svetu.

Britanska policija je odlučila da pokrene istragu, a prvi osumnjičeni je bio njen bivši suprug, princ Čarls. Njih dvoje su se rastali nakon njegove preljube, što je uzrokovalo da Dajana pokuša samoubistvo i drgi put. "Toliko je bilo bola u meni da sam želela da se povredim", rekla je Lejdi di prilikom jednog itervjua.

Neverstva princa Čarlsa


Princ Čarls je Dajanu varao sa bivšom devojkom Kamilom. Dajana je kasnije otkrila da se on sa njom viđao i pre venčanja. Dok je ona mislila da će otopiti srce princa, njemu je smetalo to što je njegova izabranica postala miljenica medija.
Pokušaj da se spase brak bilo je i rođenje drugog sina Henrija. Dajana je pokušala da održi brak i obratila se kraljici, ali nije dobila željenu pomoć. Čarlsova majka nikada nije prihvatila princezu jer je smatrala da je ona neposlušna. Bračna neverstva koje je priređivao princ dovela su do razvoda.
Kada je princ priznao neverstvo, na jednoj zabavi, Dajana se prvi put pojavljuje golih ramena, i do tada smerna princeza pokazuje svoj seksipil u čuvenoj crnoj haljini, koju su nazvali "osvetnička".
 

Tadašnji šef Skotland Jarda, Džon Stivens, rekao je da je istragu pokrenulo pismo koje je princeza napisala 1995. godine, dve godine pre njene smrti. I nakon deset godina od Dajanine smrti, policija je ispitivala princa u okviru operacije "Pedžet".

Jedna rečenica bacila je sve sumnje na Čarlsa.

- Moj suprug planira "nesreću" s mojim automobilom, otkazivanje kočnica i ozbiljnu povredu glave - napisala je Dajana u pismu.

Veruje se da je princeza mislila da njen bivši suprug želi da ona nestane kako bi mogao da se oženi dadiljom njihovih sinova, Vilijama i Harija. Kada je pismo dospelo u javnost i medije, policija je ispitala Čarlsa zbog moguće povezanosti sa pogibijiom princeze Dajane.

- Da, izneti su navodi o princu od Velsa i drugim članovima kraljevske porodice, ali morali smo da pronađemo ili istražimo postojeće dokaze pre nego što smo mu se obratili sa zvaničnim pitanjima - rekao je detektiv Stivens. On je dodao da nisu pronašli druge dokaze koje potvrđuju scenario naveden u Dajaninom pismu.

 - Ostalo nam je samo pismo, koje samo po sebi nije bilo dovoljno da Čarlsa učini osumnjičenim - dodao je detektiv za "Daily mail".

Stivens je naveo da je princa Čarlsa tokom informativnog razgovora upitao šta bi Dajanu moglo da navede da napiše ovakvu poruku.

- Nisam znao ništa o poruci dok nije objavljena u medijima - navodno se ovim rečima branio princ Čarls.

Zatim je bio upitan da li je znao da se Dajana tako osećala, a on je samo odgovorio odrično.

Novija istraživanja su pokazala da su vozač Henri Pol i Dajanin dečko Dodi Fajed poginuli na licu mesta, ali da je Dajana i dalje bila živa i svesna kada je pomoć stigla.

"O, Bože, šta se dogodilo?" bile su verovatno poslednje reči koje je princeza izgovorila, to potvrđuje vatrogasac koji je bio na mestu nesreće i dok je držao za ruku mogao je jasno da razume šta je priceza izgovorila dok je još bila pri svesti. Interesantno je da on nije znao u tim momentima da je to bila Dajana.

FOTO: EPA

 

 - Video sam da je to bila prelepa žena i da nije imala ozbiljne povrede na licu. Nije krvarila tada, ali je bila skoro u nesvesti i imala je poteškoće sa disanjem. Prvih minuta izgledala je dobro. Tako sam počeo da razgovaram sa njom na engleskom, govoreći da sam lekar, kako bi je utešio i da je hitna pomoć na putu te da će sve biti u redu - rekao je on.

Nešto kasnije je potvrđena vest da je princeza Dajana preminula u bolnici od posledica povreda koje je zadobila tokom nesreće.

Ulice Londona bile su preplavljene cvećem i porukama za princezu koja je zahvaljujući humanitarnom radu i pomoći koju je nesebično davala, dobila epitet narodne princeze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije